بخش کتابخانه یا Library در جشنواره فیلم، چیست؟
آیا می دانید بخش کتابخانه یا Library در جشنواره های فیلم، چیست؟
کتابخانه فیلم در موزه سینمای جشنواره ها یا سینماتک ها فعالیت می کند.
در تصویر بالا کتابخانه ویدیویی جشنواره کراکف را می بینید.
این مجموعه نشریات و آثار مختلفی را شامل می شود (در مورد تاریخ سینما ، فرهنگ نامه ها ، کاتالوگ های فیلم های سالانه ، مونوگرافی کارگردانان ، زندگینامه بازیگران ، نشریات زیبایی شناسی و تئوری فیلم ، سینماهای ملی ، فیلم نامه نویسی و غیره).
بخشی از مجموعه به صورت دیجیتالی وجود دارد ، واقعیتی که حفظ و نگهداری ایمن مطالب بایگانی را تضمین می کند و درعین حال دسترسی گسترده این مجموعه را برای عموم مردم فراهم می کند.
علاوه بر این مجموعه دیجیتال مطابق با استانداردهای مدرن به بهترین شکل ممکن در سازماندهی و فعالیت کتابخانه کمک می کند و ارتباط متقابل با سایر کتابخانه ها را تضمین می کند.
کتابخانه ویدئویی Video Library یکی از بسترهای آنلاین فیلم برای فیلم مستند ، انیمیشن و کوتاه است.
در کتابخانه ویدئویی دیجیتال این فرصت را خواهید داشت که جدیدترین عناوین تولید شده در سراسر جهان ، از جمله جالب ترین مستندها را تماشا کنید.
همچنین بستر مشاوره حرفه ای که امکان مشاهده خصوصی عناوین مختلف ویدئویی توسط متخصصان ، نمایندگان فروش ، توزیع کنندگان ، کانال های دیجیتال یا سنتی و انتخاب کنندگان جشنواره بین المللی را فراهم می کند.
در بخش کتابخانه نه انتخاب صورت می گیرد و نه یک بخش مسابقه ای است ، هدف آن ترویج استعدادهای در حال ظهور و تسهیل تعاملات بین صنعت و صنعت است.
نمونه کتابخانه های مختلف
معمولا به عنوان بخشی از کاتالوگ بازار مجموعه ای از فیلم های کوتاه و بلند اخیر از سراسر جهان را جمع آوری می کند.
این بخش در جشنواره های مختلف وجود دارد و فیلم شما بدون اینکه مورد داوری قرار بگیرد می تواند در این بخش جنبی جشنواره های مطرح مانند کن، برلین ، فیگاری، و کارلوواری … به عنوان جزئی از بازار فیلم در اختیار تعداد محدود افراد حرفه ای صنعت سینما برای مسائل تجاری و یا پژوهشی قراربگیرد.
بنابراین نمی توان حضور در این بخش را جزو نمایش های اثر دانست و به دنبال آن نمی توان لفظ “پذیرش شدن” یا “انتخاب شدن” را به دلیل عدم وجودی داوری برای آن عنوان کرد.
کتابخانه ویدئویی جشنواره فجر
بخش کتابخانه ویدیویی در بر گیرنده آرشیوی از مجموعه فیلمهای ایرانی تولید شده در سال های
۹۷-۱۳۹۲ در بخشهای آثار کوتاه و بلند داستانی، تجربی، پویانمایی و مستند و همچنین فیلمهای بلند سینمایی است که در محل برگزاری جشنواره از طریق سرور (Server) داخلی، صرفا جهت بازبینی، در قالب رسانه جاری (Stream)، در اختیار پخشکنندگان، فیلمسازان و مهمانان بینالمللی قرار خواهد گرفت.
اهداف:
- ارتباط فیلمسازان و صاحبان آثار ایرانی با پخشکنندگان معتبر بینالمللی
- توجه به مقوله اقتصاد سینما و گسترش بازارهای جدید برای معرفی فیلمهای ایرانی
- ایجاد امکانی حرفهای برای عرضه آثار کوتاه، مستند، انیمیشن و تجربی و بلند سینمایی و بازاریابی آثار به نفع صاحبان آثار