آکادمی هنررزیدنسی، فاند و فرصت شغلی

معرفی بهترین دانشگاه های هنر ایران

هنر مجموعه‌ای از آثار یا فرآیندهای ساخت انسان است که در جهت اثرگذاری بر عواطف، احساسات و هوش انسانی و یا به‌منظور انتقال یک معنا یا مفهوم خلق می‌شوند. همچنین می‌توان گفت هنر توانش و مهارت خلق زیبایی استاز مهم‌ترین رشته‌های هنری می‌توان به هنرهای تجسمی (نقاشی، طراحی، تندیس‌گری، عکاسی و چاپ)، هنرهای نمایشی (تئاتر و رقص)، موسیقی، ادبیات (شعر، داستان)، سینما و معماری اشاره کرد.

هنر، با آفرینندگی و خلاقیت ارتباط مستقیم دارد. از این رو تصمیم گرفتیم که فهرستی از ۱۰ دانشگاه برتر ایران در حوزه ی هنر  را برای شما در این مقاله به اشتراک بگذاریم . البته در نظر داشته باشید معرفی سرویس های مذکور به معنی تایید یا عدم تایید خدمات آنان نیست و سرویس های فوق بر اساس نتایج جست و جو استخراج شده و در این مقاله درج شده اند.

 

 

۱)دانشگاه هنر اصفهان

دانشگاه هنر اصفهان یکی از دانشگاه‌های سراسری (دولتی) ایران می‌باشد که در استان اصفهان واقع شده است.در حال حاضر این دانشگاه برترین دانشگاه کشور در زمینه رشته های تخصصی هنر بشمار می رود.«دانشگاه هنر اصفهان» به عنوان محور آموزش عالی رشته‌های هنری در استان اصفهان در ابتدا با نام «دانشکده پردیس اصفهان» و به سال ۱۳۵۵ با هدف تربیت نیروهای متخصص در زمینه حفظ و نگهداری آثار و ابنیه تاریخی تأسیس شد و به عنوان اولین مرکز آموزش عالی ایران در زمینة مرمت، فارغ التحصیلان دوره‌های کارشناسی باستان شناسی، نقاشی، معماری داخلی، ساختمان، شیمی و نساجی را به عنوان دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد مرمت ابنیه و کارشناسی ارشد مرمت آثار تاریخی پذیرش نمود.

http://www.aui.ac.ir/

 

 

۲)دانشگاه هنر تهران

دانشگاه هنر تهران بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی رشته‌های هنری در ایران است که در سال ۱۳۵۸ در پی ادغام پنج مؤسسه آموزش عالی هنر: دانشگاه فارابی، دانشکده هنرهای تزئینی، دانشکده هنرهای دراماتیک، هنرستان عالی موسیقی و هنرکده موسیقی ملی بوجود آمد.این دانشگاه در زمینه توسعه تحصیلات تکمیلی نیز گامهایی مؤثر برداشته است که از اهم آنها می‌توان به برنامه ریزی و برگزاری دوره دکترای پژوهش هنر برای اولین بار در کشور توسط این دانشگاه اشاره کرد. دانشگاه در حال حاضر دارای پنج دانشکده است که در شهرهای تهران و کرج واقع شده‌اند و در مجموع شامل ۱۶ رشته در مقطع کارشناسی، ۱۶ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و سه رشته در مقطع دکترا می‌باشد.

http://www.art.ac.ir/

 

 

۳)دانشگاه هنر تبریز

دانشگاه هنر اسلامی تبریز یکی از دانشگاه‌های شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی است. این دانشگاه، که اولین دانشگاه تخصصی ایران در حوزه هنرهای اسلامی است، در مهرماه سال ۱۳۷۸ خورشیدی با پذیرش ۲۴۱ نفر دانشجو در رشته‌های تحصیلی طراحی صنعتی و فرش و معماری تأسیس شده و شروع به فعالیت نمود. دانشگاه هنر اسلامی تبریز هم‌اکنون در یک رشتهٔ تحصیلی در مقطع کاردانی، دوازده رشتهٔ تحصیلی در مقطع کارشناسی، دوازده رشتهٔ تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و سه رشتهٔ تحصیلی در مقطع دکتری دانشجو می‌پذیرد.

http://tabriziau.ac.ir/

 

 

۴)دانشگاه هنر شیراز

مرکز آموزش عالی رشته‌های هنری در ایران است دانشگاه هنر شیراز چهارمین مرکز آموزش عالی رشته‌های هنری در ایران و نخستین در جنوب کشور است. جذب اعضای هیئت علمی آن از افراد با تجربه صورت گرفته و با مراکز پژوهشی دانشگاه‌ها، میراث فرهنگی و مرکز اسناد و کتابخانه ملی نیز دانشگاه تفاهم نامه‌هایی را منعقد کرده است. راه اندازی این دانشگاه از جمله طرح‌های مصوب سفر آیت الله خامنه‌ای به استان فارس در سال ۸۷ است. این دانشگاه از مهرماه سال ۱۳۹۲ در سه رشته کارشناسی مرمت، فرش و موزه داری دانشجو می‌پذیرد. در برنامه ۱۰ ساله دانشگاه هنر شیراز، ۱۰ دانشکده با ۵۰ کد رشته در نظر گرفته شده است.

http://shirazartu.ac.ir

 

 

۵) دانشگاه هنر سوره

دانشگاه سوره (نام پیشین: موسسه آموزش عالی سوره) در بهمن ۱۳۷۲ توسط حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تاسیس شد. پس از دو سال پذیرش آزاد، از سال ۷۴ از طریق سازمان سنجش آموزش کشور پذیرش دانشجو را در ۱۱ رشته آغاز کرد. این موسسه با جذب دانشجو در دوره‌های کاردانی و کارشناسی در رشته‌های صنایع دستی، موسیقی، تئاتر، سینما، معماری، مجسمه‌سازی، گرافیک و نقاشی شروع به فعالیت نمود و هم اکنون دارای رشته‌های مهندسی معماری، روابط عمومی، روزنامه نگاری، مدیریت فرهنگی هنری، نقاشی، گرافیک، صنایع دستی، هنر اسلامی، کتابت و نگارگری، نمایش (تئاتر) و سینما در مقطع کارشناسی است.

http://www.soore.ac.ir/

 

 

۶)دانشگاه صدا وسیما

دانشگاه صدا و سیما یک دانشگاه دولتی در تهران و وابسته به سازمان صدا و سیمای ایران است که در سال ۱۳۴۸ خورشیدی در ایران تأسیس شد. نخستین بار تحت عنوان «مدرسه عالی تلویزیون و سینما» شروع به فعالیت کرد. سپس در سال ۱۳۶۱ به «دانشکده صداوسیما» و در ۱۵ مهر ۱۳۹۱ از سوی شورای گسترش آموزش عالی از دانشکده صداوسیما به دانشگاه صداوسیما ارتقاء درجه یافت. هم اکنون این دانشگاه از طریق آزمون سراسری و آزمون اختصاصی دانشجو می‌پذیرد. پردیس اصلی دانشگاه صدا و سیما در خیابان ولیعصر، ابتدای بزرگراه نیایش واقع است.

http://www.iribu.ac.ir/

 

 

۷)دانشگاه هنر سمنان

دانشکده هنر دانشگاه سمنان در نیمسال دوم سال ۸۱- ۸۰ بنا به اقتضای هویت فرهنگی استان و شهرستان و نیز کمبودهای منطقه با تنها رشته کارشناسی صنایع دستی تأسیس و درسال۸۲ به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارتباط تصویری اقدام نمود و در سال ۱۳۸۸ رشته های کارشناسی فرش، طراحی صنعتی و نقاشی و در سال ۸۹ رشته های کارشناسی عکاسی- طراحی و چاپ پارچه راه اندازی شد. رشته پژوهش هنر در مقطع کارشناسی ارشد از مهرماه سال۸۹  و همچنین رشته کارشناسی ارشد ارتباط تصویری از مهرماه ۹۱ موفق به بذیرش دانشجو شد. که  تعداد رشته های کارشناسی به ۷ رشته و تعداد رشته کارشناسی ارشد به ۲ رشته ارتقاء یافت و درحال حاضر این دانشکده با ۲۰ نفر عضو هیأت علمی ثابت و ۵ نفر بورس دکتری و همچنین با ۷۰۰  نفر دانشجوی کارشناسی و ۶۷ نفر دانشجوی کارشناسی ارشد در حال فعالیت می باشد.

http://art.semnan.ac.ir

 

 

۸)دانشگاه هنر دانشگاه الزهرا

مرکز اولیه و اصلی دانشکده هنردر سال ۱۳۴۳ با گشایش رشته طراحی لباس به وجود آمد و در سال ۱۳۴۵ به موازات آن رشته هنر و تزیین داخلی تأسیس گردید. سپس جهت تکمیل رشته های تحصیلی مدرسه عالی دختران و بطور اخص در رشته های هنر و تزئینات داخلی با تغییر و تکمیل برنامه به رشته معماری داخلی تبدیل گردید که دروس طراحی پارچه نیز به دلیل مناسب نزدیک با دکوراسیون، تعدادی از واحدهای آنرا شامل می‌شد. آموزش هنر به شکل فوق تا خردادماه ۱۳۵۹ ادامه و سپس با شروع انقلاب فرهنگی متوقف گردید. دانشکده هنر با برنامه ریزی جدید توسط مسئولین آن در ۲۱ فروردین ماه سال ۱۳۶۱ اولین بازگشایی را پس از  انقلاب فرهنگی در سطح ایران در برداشت و جزء محدود دانشکده های مشغول به کار در آن زمان محسوب می شد. درخواست توسعه و گسترش هنر با ۵ رشته و برنامه ریزی کامل آن در دانشکده در مهر ماه ۱۳۶۲ به وزارت علوم و آموزش عالی فرستاده شد و سرانجام در سی و یکمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی مورخ ۲۷/۱۰/۶۴ برنامه های جدید آموزشی دوره های کارشناسی نقاشی، گرافیک، صنایع دستی به تصویب رسید.

http://art.alzahra.ac.ir

 

 

۹)دانشگاه تهران مرکز

دانشکده هنر ومعماری دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکز در مقطع تحصیلی کارشناسی رشته و گرایشهای ارتباط تصویری عمومی، طراحی صنعتی، عکاسی، مهندسی معماری، موسیقی، نقاشی عمومی، نمایش (ادبیات نمایشی، بازیگری، صحنه آرایی و کارگردانی) در مقطع کارشناسی ارشد رشته و گرایشهای (ادبیات نمایشی، ارتباط تصویری، پژوهش هنر، تصویر سازی، طراحی صنعتی، کارگردانی نمایش، نوازندگی ساز جهانی، مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی، مرمت و احیای بناها و بافتهای تاریخی، معماری، طراحی شهری، برنامه‌ریزی شهری و نقاشی) می‌باشند.

http://art.iauctb.ac.ir/

 

 

 

۱۰) دانشگاه علوم تحقیقات

دانشکده هنر و معماری در سال ۱۳۸۳ تأسیس و علاوه بر دوره های دکتری تخصصی معماری و شهرسازی با پذیرش اولین گروه دانشجویان در رشته های معماری و طراحی شهری در مقطع کارشناسی ارشد و سپس اضافه شدن رشته های برنامه ریزی شهری و برنامه ریزی منطقه ای در مقطع کارشناسی ارشد توسعه پیدا کرد. در حال حاضر علاوه بر رشته های مذکور کارشناسی ارشد در رشته های مرمت (مرمت اشیاء و آثار و مرمت بنا و بافت)، پژوهش هنر، هنر های تجسمی (ارتباط تصویری و تصویر سازی و نقاشی و طراحی صنعتی) و هنرهای نمایشی (کارگردانی و ادبیات نمایشی) نیز در این دانشکده دائر می باشد.

http://architecture.srbiau.ac.ir

ایمیل خود را وارد کنید

رایگان

دریچه سینما

بعد از چندین سال فعالیت به صورت سنتی، در سال 88 همزمان با روز ملی سینما وبسایت گروه ما متولد تا قدیمی ترین منبع مستقل انتشار فراخوان های بین المللی باشد. سعی می کنیم بهترین مطالب و رویدادهای هنری جهان رو معرفی کنیم و راه موفقیت هنرمندان را هموار کنیم. سلام ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا
×