مناسبت هنری

29 مارس روز جهانی پیانو

روز جهانی پیانو که به «پادشاه آلات موسیقی» هم معروف شده است هر سال توسط دوستداران پیانو در 29 مارس جشن گرفته می‌شود. این روز، نوازندگان پیانو را در تمام سنین، آماتور و حرفه‌ای به نواختن پیانو در فضاهای عمومی تشویق می‌کند.

اگر طرفدار موسیقی کلاسیک هستید قطعاً با پیانو آشنا هستید. پیانو که در همه کنسرت‌ها استفاده می‌شود، با آن صدای ظریف و طنین زیبای خود، سابقه طولانی در زنده کردن موسیقی دارد.

هر یک از سازها در آلات موسیقی در یک خانواده قرار می‌گیرند. تشخیص اینکه اکثر سازها به کدام خانواده تعلق دارند نسبتاً آسان است. اما در مورد پیانو کار کمی سخت می‌شود. برخی این ساز را متعلق به کوبه‌ای‌ها و عده‌ای دیگر آن را از خانواده رشته‌ها می‌دانند. بسیاری هم معتقدند که پیانو از این نظر منحصر به‌فرد است که به هر دو خانواده تعلق دارد.

 در ادامه در مورد روز جهانی پیانو، تاریخ و مزایای این ساز خوش صدا صحبت خواهیم کرد.

روز جهانی پیانو
روز جهانی پیانو

گزارشی از تاریخ پیانو

به خاطر روز جهانی پیانو قصد داریم که شما را با تاریخچه ساز پیانو آشنا کنیم. اختراع پیانو احتمالاً به دوران قرون وسطی بازگردد. این ساز ابتدا به‌عنوان سنتور، سپس یک ساز زهی با سه یا چهار سیم آغاز شد. در ادامه به کلاویکورد، اسپینت، ویرجینال، کلاوسین، گراویسبالو و در نهایت هارپسیکورد در قرن پانزدهم تبدیل شد.

نوشته های مشابه

بارتولومئو کریستوفوری ایتالیایی هارپسیکورد را در سال 1700 اختراع کرد. سپس این ساز به‌تدریج در طی 300 سال به پیانو امروزی درآمد.

پیانو در طول این سال‌ها به انواع مختلف تولید شده است که این‌ها عبارتند از عمودی، اسپینت، کنسول، استودیو، دیجیتال، پیانولا، گرند، و بچه گراند.

در پیانو مهمترین بخش صفحه کلید است. کلیدهای سفید و مشکی در پیانو از چپ به راست اجرا می‌شوند. آنها به شکل سفید-سیاه-سفید-سیاه روی پیانو قرار می‌گیرند. صفحه کلید از پنج کلید سیاه و هفت کلید سفید ساخته شده است. همچنین بالاترین کلیدها در سمت راست و پایین‌ترین کلیدها در سمت چپ در پیانو قرار دارند. اگر از سمت چپ شروع کنید، هر کلید نیم پله بالاتر از کلید قبلی است.

نوازنده‌ای آلمانی به نام نیلز فرام روز جهانی پیانو را در سال 2015برای اولین بار جشن گرفت. او 29 مارس را برای این روز انتخاب کرد، زیرا این روز هشتاد و هشتمین روز سال است و پیانو دارای 88 کلید است. نیلز فرام موسیقی کلاسیک پیانو را با موسیقی الکترونیک ادغام می‌کند و موسیقی پیانو را با رویکردی غیر متعارف می‌نوازد.

پیانو در روز جهانی پیانو

پیانو طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد، زیرا این ساز علاوه‌بر اینکه سرگرم‌کننده است، صدای بسیاری دلنشینی دارد. با این حال، نواختن پیانو مزایای زیادی دارد.

برخی از این مزایا عبارتند از:

  • پیانو برای یادگیری نحوه خواندن موسیقی راه حل بسیار مناسبی است؛
  • این ساز مهارت‌های حرکتی ظریف را تقویت می‌کند و هماهنگی دست و چشم را بهبود می‌بخشد؛
  • به بهبود حافظه کمک زیادی می‌کند؛
  • پیانو، افسردگی و اضطراب را کاهش می‌دهد.
روز پیانو
بزرگداشت روز پیانو

آثار سینمایی مربوط به پیانو

به مناسبت روز جهانی پیانو به معرفی آثار سینمایی پرداختیم که در مورد پیانو است. این فیلم‌ها جزء بهترین فیلم‌های سینمایی در جهان هستند که جایزه‌های زیادی را هم کسب کرده‌اند.

  • پیانیست (The Pianist)
    • پیانیست به کارگردانی رومن پولانسکی در سال 2002 اکران شد. این فیلم سینمایی داستان واقعی زندگی یکی از بهترین نوازندگان پیانو به نام ولادیسلاو اشپلیمان است. ولادیسلاو داستان زندگی خود را در زمان جنگ جهانی دوم نوشته است.
  • معرفی فیلم معلم پیانو (The piano teacher)
    • معلم پیانو داستان زنی چهل ساله است که استاد برجسته‌ی پیانو است و از راه تدریس، خرج زندگی خود و مادرش را تأمین می‌کند.
  • افسانه 1900 (The Legend of 1900)
    • فیلم افسانه 1900 در مورد شخصی است که به‌طور خدادای پیانو را آغاز می‌کند. این فیلم درباره کودکی است که در کشتی پیدا می‌شود و پس از آنکه یک شب نواختن پیانو را شروع می‌کند، به‌ سرعت معروف می‌شود.
  • آمادئوس (Amadeus)
    • آمادئوس داستانی از زندگی و مرگ ولفگانگ آمادئوس موتزارت موسیقدان بزرگ است. در این فیلم برخی آهنگ‌های کلاسیک موتزارت که توسط آکادمی سنت مارتین لندن در گروه ارکسترا Fields نواخته شده‌اند، نمایش داده می‌شود.

بخوانید:

کلام آخر در روز جهانی پیانو

روز جهانی پیانو روزی است که عاشقان موسیقی و پیانو کنار هم جمع می‌شوند و آن را گرامی می‌دارند. این روز بستری برای انجام پروژه‌های مرتبط با پیانو به‌منظور ارتقا و توسعه موسیقی و لذت نواختن پیانو فراهم کرده است. روز پیانو پذیرای همه طرفداران این ساز است.

منبع

حسنیه زاهدی

حسنیه زاهدی هستم، کارشناسی ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر و معماری، دارای پنج سال سابقه کاری در حوزه تولید محتوا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا