مناسبت هنری

کشف رمز و رازهای روز جهانی گرافیک

روز جهانی گرافیک هرسال در 27 آوریل برگزار می‌شود و طرفداران هنر گرافیک این روز را در سراسر جهان گرامی می‌دارند.

طراحی گرافیک یک فرآیند خلاقانه و هنری است که طراحان گرافیکی از طریق این هنر پیامی خاص به مخاطبان خاص خود می‌رسانند. همچنین اصطلاح “طراحی گرافیک” را می‌توان به تعدادی از رشته‌های هنری و حرفه‌ای نامید که بر ارتباطات بصری تمرکز دارند.

قطعاً همه ما در زندگی خود برای یک بار هم که شده با هنر گرافیک روبرو شده‌ایم. شما حتماً در طول روز بارها طرح‌های گرافیکی روی کتاب‌ها، نشریات مختلف، کارت پستال‌ها، بروشورها و تعداد زیادی از دیگر طرح‌های گرافیکی را از نزدیک مشاهده کرده‌اید.

در این مطلب به هنر جذاب گرافیک می‌پردازیم. پس اگر می‌خواهید با روز جهانی گرافیک بیشتر آشنا شوید مطالعه این مطلب را از دست ندهید.

نوشته های مشابه
روز گرافیک در جهان
روز جهانی گرافیک مبارک

گذری بر روز جهانی گرافیک

روز جهانی گرافیک برای اولین بار در 27 آوریل 1995 با پیشنهاد کیم پالسن برگزار شد. این روز به بهانه گرامیداشت شورای بین المللی انجمن‌های طراحی گرافیک (Icograda)، که در 27 آوریل 1963 تأسیس شد، انتخاب شد.

 طراحان گرافیک در این هنر برای برقراری ارتباط و ارسال پیام به مخاطبانی خاص محتوای بصری جذابی ایجاد می‌کنند. طراحان در هنر گرافیک از تکنیک‌های مختلف بصری و صفحه‌آرایی، از تایپوگرافی و تصاویر خاص منطبق بر طرح‌های تعاملی استفاده می‌کنند.

در واقع طراحی گرافیک یک هنر باستانی است که قدمتی تقربیا 17000 ساله دارد. این هنر از هیروگلیف‌های مصری و نقاشی‌های غارهای باستانی نشات می‌گیرد. هنر گرافیک اصطلاحی است که در صنعت چاپ دهه 1920 سرچشمه گرفته است.

این هنر مجموعه‌ای از فعالیت‌های گرافیکی از جمله ایجاد لوگو را شامل می‌شود. طراحان گرافیک برای جذب مخاطب از تصاویر، رنگ و تایپوگرافی استفاده می‌کنند.

رابطه طراح گرافیک و هنر گرافیک

به مناسبت روز جهانی گرافیک کمی در مورد رابطه یک طراح گرافیک با آثارش برای شما می‌گوییم. اگرچه برای طراحی گرافیک در عصر دیجیتال باید از نرم افزارهای طراحی استفاده کرد؛ اما اصول این هنر همچنان حول محور طراحی گرافیک به‌صورت سنتی می‌چرخد.

طراحان گرافیک باید از همان نگاه اول رابطه درستی با کاربر ایجاد کنند به همین جهت احساسات در این هنر بسیار مهم است. بنابراین، یک طراح گرافیک، باید از تئوری رنگ‌ها درک درستی داشته باشد. انتخاب رنگ باید انتظارات کاربران را برآورده کند. (مثلاً قرمز برای هشدارها، سبز برای ادامه اعلان‌ها). پس انتخاب درست رنگ‌ها برای ایجاد طرح با کیفیت بسیار حیاتی است.

یک طراح گرافیک باید برای تولید یک محتوای بصری میان عناصر و لحن طراحی تطابق ایجاد کند (مثلاً انتخاب فونت‌های مناسب.)

همین طور یک طراح باید به جذاب بودن کل اثر فکر کند و باید بداند چگونه احساسات کاربران را درگیر کند.

 طراحان حرفه‌ای گرافیک می‌دانند که چگونه زیبایی شناسی آثارشان را با انتظارات مخاطبانشان مطابقت دهند. آن‌ها بر اساس روانشناسی کاربر، پیش‌بینی نیازها و طرز فکر کاربران طرح خود را اجرامی‌کنند و عوامل زیر را در طرح‌های خود رعایت می‌کنند.

  • تقارن و تعادل؛
  • جریان؛
  • تکرار؛
  • الگو؛
  • نسبت طلایی؛
  • قانون یک سوم (یعنی اینکه چگونه چشم کاربران چیدمان خوب را تشخیص می‌دهد)؛
  • تایپوگرافی (شامل همه چیز از انتخاب فونت گرفته تا وزن عنوان)؛
  • فرهنگ مخاطب (در مورد استفاده از رنگ – به‌عنوان مثال، قرمز به‌عنوان هشدار یا، در برخی از فرهنگ‌های شرقی، نشانه خوش شانسی.)
روز جهانی گرافیک مبارک
روز جهانی گرفیک در 27 آوریل

روز جهانی گرافیک و نام بزرگان این هنر

از آن جایی که روز جهانی گرافیک یادآور این هنر جذاب و خاص است لازم دانستیم که شما را با نام برخی از بزرگان این حرفه آشنا کنیم.

  • راب جانوف

جانوف طراح لوگوی شرکت اپل است که در سال 1977 آرم تجاری شرکت اپل را طراحی کرد.

  • کارولین دیویدسون

دیویدسون طراح گرافیک که در سال 1971 لوگوی برند معروف نایک (Nike) را طراحی کرد.

  • استفان ساگمیستر

ساگمیستر یکی از بهترین‌ها و از تاثیرگذارترین طراحان گرافیک معروف دنیا است. او شرکت Sagmeister & Walsh در کنار جسیکا والش تأسیس کرد. هچنین این طراح گرافیک به خاطر طراحی بسته بندی موسیقی نمادین برنده‌ی جایزه گرمی شده است،

  • کیت مورس

کیت مورس، مدیر خلاقیت استودیو مورس، کارگردان و طراح هنری که در سال 2008 به خاطر تایپوگرافی‌های برندهای تجاری معروف شد.

  • سائول باس

سائول باس یکی از مشهورترین طراحان گرافیک که میان سینما و گرافیک ارتباط ایجاد کرد. او لوگو، آرم و کاراکتر، تیتراژ بسیاری از فیلم ها و سینما‌ها را طراحی کرده است. همچنین او تجربه کار با آلفرد هیچکاک را در کارنامه کاری خود داشته است.

بخوانید:

یاد داشت آخر

گرافیک هنری است که برای طرح آن باید خلاقانه نگاه کرد، همین طور به‌عنوان یک مخاطب هم باید با دید هنری به آن نگاه کرد. زیرا این هنر پر از رمز و راز و کشف است. روزجهانی گرافیک برای کشف همین رمز و رازها برگزار می‌شود پس بسیار مهم است آن را هر سال در 27 آوریل گرامی بداریم.

منبع

جهت عضویت در خبرنامه، ایمیل خود را وارد کنید تا اخبار و تخفیف ها را اولین نفر دریافت کنید

حسنیه زاهدی

حسنیه زاهدی هستم، کارشناسی ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر و معماری، دارای پنج سال سابقه کاری در حوزه تولید محتوا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا
×