امین تارخ که دوشنبه هفته گذشته به علت نارسایی قلبی در یکی از بیمارستان های پایتخت بستری شده بود دوم مهرماه 1402 به دلیل ایست کامل قلبی درگذشت.
در بررسیهای انجام شده، سکته قلبی وسیع عامل ایست قلبی تنفسی و فوت امین تارخ بوده است.
او فعالیتش را پیش از انقلاب ۱۳۵۷ در تئاتر آغاز کرد و اولین حضورش در سینما مربوط به بازی در مرگ یزدگرد به کارگردانی بهرام بیضایی بود.
فیلمی که توقیف شد و هیچ گاه رنگ پرده نقرهای را ندید. پس از آن او در سال ۱۳۶۵ در فیلم چمدان ساخته زنده یاد جلال مقدم بازی کرد اما این فیلم با ۵ سال تأخیر در سال ۱۳۷۰ اکران شد. امین تارخ در این میان شش فیلم بر پرده سینماها داشت که ۳ تای آن در سال ۱۳۶۷ اکران شدند.
اولین فیلم سینمایی که با هنرنمایی امین تارخ به روی پرده سینماهای ایران رفت، پرنده کوچک خوشبختی ساخته پوران درخشنده بود. پرنده کوچک خوشبختی که در بخش مسابقه ششمین جشنواره فیلم فجر (بهمن ۱۳۶۶) حضور داشت.
تاریخچه فعالیت
امین تارخ ۲۰ مرداد ۱۳۳۲ در شیراز متولد شد. او در سال ۱۳۵۶ از دانشکده هنرهای نمایشی دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد و تحصیلات تکمیلی خود را در سال ۱۳۶۳ با کسب مدرک فوق لیسانس در رشته مدیریت فرهنگی به پایان برد.
وی به عنوان هنرپیشه و عضو هیات داوری در جشنوارههای ملی بیشمار و همینطور به عنوان عضو هیئت مدیره خانه سینما حضوری فعال داشته است. تارخ همچنین به عنوان میهمان به جشنوارههای مسکو، ژاپن و آلمان دعوت شد.
نقشآفرینی او در آثار سینمایی مرگ یزدگرد، پرنده کوچک خوشبختی، دلشدگان، سارا و پابرهنه در بهشت همچنین سریالهایی تلویزیونی سربداران، بوعلی سینا، معصومیت از دست رفته، اغما و جراحت او را به یکی از هنرمندان محبوب بسیاری از علاقهمندان به هنر هفتم تبدیل کرده است.
وی سال ۱۳۷۳ اولین مدرسه بازیگری را به نام کارگاه آزاد بازیگری در تهران تأسیس کرد که یکی از مؤسسات آموزش بازیگری سینما در ایران محسوب میشود، حبیب رضایی، مهتاب کرامتی، ترانه علیدوستی، پوریا پورسرخ، بیتا بادران، غزل صارمی، شهرام قائدی و شبنم مقدمی از جمله هنرمندان فارغ التحصیل از این کارگاه بازیگری هستند که توسط او به عرصه سینما و تلویزیون معرفی شدهاند.
تارخ در پانزدهمین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم سینمایی ماه و خورشید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را از آن خود کرد و در دوره بیستوچهارم این جشنواره برای بازی در فیلم سینمایی پروندههای هاوانا نامزد دریافت جایزه شد.
همچنین این هنرمند برای نقشآفرینی در سریال به یاد ماندنی معصومیت از دست رفته برنده تندیس شبکه سوم سیما، تندیس حافظ و تندیس جشنواره عاشورائیان شد. وی در سال ۱۳۸۷ لوح افتخار «هنرمند ملی» را دریافت کرد.
برای آگاهی از آخرین خبرها
ایمیل خود را وارد کنید
رایگان