اولین جشنواره تئاتر بعد از انقلاب اسلامی ایران
در این مقاله به بررسی اولین جشنواره تئاتر بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۹ می پردازیم.
در انتها نیز ویژه نامه این جشنواره که در سال ۱۳۵۹ چاپ شده است را می توانید دانلود کنید.
مقدمه
در سالهای نخست انقلاب اسلامی، تئاتر نیز همچون دیگر فعالیتهای هنری به خاطر شرایط سیاسی اجتماعی آن روزها دچار تغییرات شد و به دلیل عدم برنامههای مشخص با رکود همراه بود.
در این سالها هنرمندان حرفهای تئاتر یا راهی سینما و تلویزیون شدند یا این کار را به کلی کنار گذاشتند. چند نفر نیز تن به مهاجرت دادند. با این همه در سال 58 در مجموع 23نمایش در تهران به صحنه رفت. در سال بعد نیز 19 نمایش و در سال 60 نیز تنها 16 نمایش در تالارهای تهران به اجرا در آمد.
از سال 61 با روی کار آمدن مسئولان جدید و سیاستگذاریهای مرکز هنرهای نمایشی تولیدات تئاتری رو به افزایش گذاشت و با برگزاری جشنوارههای مختلف تئاتری آمار تولیدات بالا رفت.
جشنواره سراسری تئاتر فجر که در این سال نخستین دوره فعالیت خود را آغاز کرد.
🎓 نخستینجشنواره تئاتر پس از انقلاب اسلامی
در بهمن ۱۳۵۹ اولین جشنواره تئاتری ایران توسط سندیکای هنرمندان تئاتر در لالهزار برگزار میشود.
از دل این جشنواره ویژهنامهای منتشر میشود که حاوی اطلاعات قابلتوجهی درباره فعالیتهای هنری آن دوره است. هرچند تمرکز نشریه بر فعالیتهای چپگرایان است؛ اما این نسخه نشان میدهد در ابتدای انقلاب گروههای چپ نسبت به گروههای اسلامگرا بیشتر بر استناد و انتشار تمرکز داشتهاند.
تقابل سلطانپور و سلحشور در حوزه تئاتر خیابانی یکی از مسائل داغ آن روز بوده؛ ولی برخلاف نمایش سلطانپور مستندات کارهای سلحشور دردسترس نیست.
احسان زیورعالم
برای دانلود این ویژه نامه اولین جشنواره تئاتر بعد از انقلاب اینجا کلیک کنید.
برای آگاهی از آخرین خبرها
ایمیل خود را وارد کنید
رایگان