مناسبت هنری

روز جهانی موزه و میراث فرهنگی

ایکوم (شورای بین المللی موزه‌ها) از سال 1977، هر سال روز جهانی موزه را برگزار می‌کند. این روز نشان دهنده لحظه‌ای منحصر به فرد برای جامعه بین المللی موزه است. روز بین المللی موزه هرسال در 18 می جشن گرفته می‌شود.

روز جهانی موزه برای اولین بار 40 سال پیش جشن گرفته شد. سال گذشته بیش از 37000 موزه در 158 کشور در این رویداد شرکت کردند.

در ادامه این مطلب به روز جهانی موزه و میراث فرهنگی می‌پردازیم.  

روز جهانی موزه
روز جهانی موزه

در مورد روز جهانی موزه

جهان و محافل فرهنگی و باستان شناسی، روز جهانی موزه را در 18 می هر سال با هدف آشنایی جوامع با اهمیت موزه‌ها به‌منظور حفظ آن‌ها جشن می‌گیرند.

موزه‌ها در جهان اهمیت دارند زیرا مرکزی برای حفظ، مطالعات و تأمل در میراث و فرهنگ هستند. به همین جهت نمی‌تواند از مسائل اساسی زمانه ما دور بماند.

مطالب مرتبط

تعریف موزه‌ها در دو قرن پس از ظهورشان تغییر کرد بر اساس تعریف جدید امروزه موزه به «مؤسسات دائمی و غیرانتفاعی که برای خدمت و توسعه جامعه کار می‌کنند. برای عموم آزاد است و می‌تواند شواهد مادی جمعیت و حفظ آن را داشته باشد. محیط آنها، تحقیق در مورد آنها، انتقال آنها و نمایش آنها برای اهداف تحقیق، آموزش و سرگرمی. “

در بیشتر فرهنگ‌ها مجموعه‌ای از اشیا را می‌توان پس از مدت‌ها همراهی با سلیقه سلطنت‌های اروپایی یافت. این ارتباط با گذشته را برجسته می‌کند که ارزش زیادی برای آثار ملموس به جا مانده از اجداد ما قائل است و هدف آن حفاظت از آ‌ن‌ها و تبدیل آن‌ها به عنصر اساسی عملکرد جامعه بشری است.

روز موزه
روز جهانی موزه مبارک

هدف از روز جهانی موزه

میراث نگهداری شده در موزه‌ها عامل و ابزاری برای گفت و گو بین ملت‌ها و دیدگاه مشترک بین المللی با هدف دستیابی به توسعه فرهنگی تلقی می‌شود. توجه داشته باشید که این توسعه ممکن است از نظر ماهیت و شکل با توجه به چارچوب تاریخی و فرهنگی بسیار متفاوت باشد.

در روز جهانی موزه باید بدانید که هدف اصلی موزه‌ها حفظ از میراث فرهنگی یک ملت است. به همین جهت باید مطالعات علمی لازم را برای دستیابی به درک، تعیین و مالکیت این میراث انجام شود.

موزه‌ها در این راستا به توسعه اخلاق جهانی بر اساس عمل با هدف حفظ، حفاظت و اشاعه ارزش‌های میراث فرهنگی کمک می‌کنند. در مورد مأموریت آموزشی که موزه‌ها از هر نوع بر عهده دارند، کار علمی آنها به همان اندازه مهم است.

نقش موزه‌ها در تعامل بین فرهنگ و طبیعت نیز نمایان می‌شود و همواره توجه خود را به علم، علوم طبیعی و فناوری معطوف می‌کنند.

موزه‌ها توسعه را در جوامعی تقویت می‌کنند که شواهد خود را حفظ کرده و به آرمان‌های فرهنگی آن‌ها اهمیت می‌دهند.

موزه‌های محلی، از طریق علاقه زیادی که به مخاطبان خود دارند، به تغییرات اجتماعی و فرهنگی توجه زیادی می‌کنند. همچنین به ما کمک می‌کنند هویت و تنوع خود را در جهانی در حال تغییر تعریف کنیم.

روز بین‌المللی موزه‌ها (IMD) یک روز بین‌المللی است که هر ساله در 18 می‌برگزار می‌شود که توسط شورای بین‌المللی موزه‌ها (ICOM) برگزار می‌شود.

روز موزه مبارک
روز جهانی موزه و میراث فرهنگی

معرفی پربازدیدترین موزه‌های جهان

به بهانه روز جهانی موزه سه تا از پربازدیدترین موزه‌ها در جهان را معرفی می‌کنیم.

  • موزه لوور پاریس

موزه لوور در پاریس در کرانه‌ی شمالی رود سن فرانسه بین خیابان‌های ریوولی و سن قرار دارد. این موزه پر از شاهکارهای هنری و تاریخی جهان پر است. برخی از مهم‌ترین شاهکارهای لوور شامل مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی، ونوس میلو، مجسمه‌ی بالدار پیروزی ساموتراس نقاشی تاج‌گذاری ناپلئون اثر ژاک لویی داوید و بسیاری آثار هنری دیگر می‌شود.

·        موزه ملی چین در پکن

موزه ملی چین در سال ۱۹۵۹ برای اولین بار افتتاح شد. در این موزه می‌توان از آثار تاریخی کشور چین که به یک و نیم میلیون سال پیش برمی گردد گرفته تا آخرین امپراتوری این کشور بازدید کرد. این آثار چیزی شامل ۸۲۰ تکه هستند. یکی از معروف‌ترین آثار تاریخی در این موزه، گلدانی برنزی است که به سه هزار سال پیش برمی گردد.

·        موزه متروپولیتن در نیویورک

موزه متروپولیتن نیویورک از بزرگترین و مشهورترین موزه‌های هنر جهان به شمار می‌رود. موزه متروپولیتن در خیابان پنجم سنترال پارک نیویورک واقع شده است. از معروف‌ترین آثار این موزه می‌توان از سنگ آتش زنه‌ای که در مصر یافت شد نام برد. قدمت این اثر به 300000 سال تا 77000 سال پیش برمی‌گردد. همچنین این موزه دارای آثار بزرگ و نادری از تاریخ اسلام و ایران باستان است.

بخوانید:

پایان

روز جهانی موزه بهانه‌ای است که از طریق آثار باستانی ملت‌ها به تاریخ پناه ببریم. با نگاه به تاریخ هر کشور می‌توان سرنوشت آن کشور را مرور کرد و درس گرفت. آثار باستانی می‌تواند یکی از راه‌ها برای مرور نسل‌های گذشته است. پس توصیه ما به شما این است که حتماً از موزه‌های کشور خود بازدید کنید و با آشنایی آثار باستانی کشور آگاهیتان را از تاریخ بالا ببرید.

منبع

ایمیل خود را وارد کنید

رایگان

حسنیه زاهدی

حسنیه زاهدی هستم، کارشناسی ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر و معماری، دارای پنج سال سابقه کاری در حوزه تولید محتوا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

مطالب مرتبط

دکمه بازگشت به بالا
×