آموزش هنرهای تجسمیخبرهاگزارش

روش تازه بررسی تابلوهای نقاشی قدیمی

🔶 روش تازه بررسی تابلوهای نقاشی قدیمی معرفی شد.

ساختار یک تابلوی نقاشی قدیمی چگونه است؟ پاسخ این پرسش‌ برای کسانی که دستی در مرمت آثار هنری دارند یا تاریخ‌نگاران هنر، مهم است. روشی که روزی برای شناسایی حوزه‌های نفتی به کار گرفته می‌شد، حالا به درد هنر نیز می‌خورد.

پژوهشگران مؤسسه فناوری جورجیا در آتلانتای آمریکا به کمک هنر و هنردوستان آمده‌اند. آنها به روشی دست یافته‌اند که می‌توان از آن برای مثال در تشخیص اصل بودن یک تابلوی نقاشی بهره گرفت.

 

بر پایه گزارشی که در مجله ساینتیفیک ریپورتز به چاپ رسیده، محققان آمریکایی توانسته‌اند با ترکیبی از روش‌های ویژه‌ی ریاضی و امواج تراهرتز، لایه‌های نازک پیگمنت (رنگدانه) بر روی تابلوهای نقاشی قدیمی، را تشخیص داده و بررسی کنند. در این تحقیق آنها موفق به تشخیص ساختار لایه‌های یک نقاشی از قرن ۱۷ میلادی شده‌اند.

 

به گفته دیوید سیترین از مؤسسه فناوری جورجیا، بررسی آثار نقاشی خلق‌شده، پیش از قرن ۱۸ میلادی، به دلیل نازک‌شدن لایه‌های رنگ در این تابلوها، بسیار دشوار بود.

روش بررسی نقاشی قدیمی

در یکی از آزمایش‌ها با این روش که بر روی تابلوی “مریم در حال نیایش” اثر باتیستا سالوی‌ ملقب به ساسوفراتو، نقاش ایتالیایی، انجام شده، محققان پی بردند که در منطقه‌ای در کنار سر تصویر، لایه رنگ ۹۶ میکرون ضخیم‌تر از دیگر نقاط نقاشی است. آنها به مرمت اثر در این ناحیه پی بردند که تا آن روز از نگاه همه پنهان مانده بود.

 

تشخیص این لایه‌ها تنها با تکیه بر داده‌های اسکنر تراهرتز امکان‌پذیر نبود. چرا که این اسکنرها لایه‌های نازک‌تر از ۱ / ۰ میلی متر را تشخیص نمی‌دهند. اما با ترکیب اسکنر تراهرتز و استفاده از روش‌های محاسباتی جدید، می‌توان ضخامت لایه‌ها تا ۰۲ / ۰ میلی متر را هم تشخیص داد.

بررسی آثار و اشیاء با روش‌های معمول دیگر، مثلا بررسی با میکروسکوپ الکترونی یا طیف‌سنجی مادون قرمزسرخ، معمولا بدون نمونه‌برداری از شی‌ء مورد نظر ممکن نیست. اما اسکنر تراهرتز بدون نمونه‌برداری، پالس‌های نوری بسیار کوتاه ارسال می‌کند و بازتاب‌هایی که حتی از آن هم کوتاه‌ترند، ثبت می‌شوند. به این ترتیب تمامی تاخیرها در مدت زمان نور تا دقت پیکوثانیه را هم می‌توان تشخیص داد. این بازتاب‌ها از تمامی سطوح مرزی در نقاشی تولید می‌شوند و به این ترتیب لایه‌ها را در تصویر نمایان می‌کنند.

 

از امواج تراهرتز که برخلاف پرتو ایکس برای اهداف پزشکی و بیولوژیک بی‌خطرند، برای نمونه برای اسکن بدن استفاده می‌شود.

 

محققان می‌گویند، با روش جدید به اطلاعاتی دست می‌یابند که تاریخ‌نگاران هنر تا کنون به آنها دسترسی نداشتند. این داده‌ها کمک بسیار بزرگی برای کسانی است که در عرصه مرمت آثار هنری مشغول به فعالیت هستند.

 

سیترین و همکارانش از مؤسسه فناوری جورجیا، در گزارش ساینتیفیک ریپورتز توضیح می‌دهند که روش‌‌های ریاضی به کار گرفته شده در این تحقیق در اصل برای شناسایی حوزه‌های نفتی به وجود آمده بودند.

 

 

منبع:

http://p.dw.com/p/2oMu8

 

ایمیل خود را وارد کنید

رایگان

دریچه سینما

بعد از چندین سال فعالیت به صورت سنتی، در سال 88 همزمان با روز ملی سینما وبسایت گروه ما متولد تا قدیمی ترین منبع مستقل انتشار فراخوان های بین المللی باشد. سعی می کنیم بهترین مطالب و رویدادهای هنری جهان رو معرفی کنیم و راه موفقیت هنرمندان را هموار کنیم. سلام ثبت نام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

مطالب مرتبط

همچنین بخوانید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
×