بولتن خبریخبرها

گزارشی از فیلم ها و کارگردانان ایرانی در جشنواره های بین المللی فیلم

گزارشی از فیلم ها و کارگردانان ایرانی در جشنواره های بین المللی فیلم در آذر ماه ۱۴۰۱ را با هم مرور می کنیم.

شانزدهمین جشنواره فیلم اروسیا از ۲۱ تا ۲۷ آذر/۱۲ تا ۱۸ دسامبر در آلماتی قزاقستان برگزار و حنا مخملباف از اعضای هیات داوری جشنواره بود. فیلم سینمایی «شب، داخلی، دیوار» ساخته وحید جلیلوند در بخش مسابقه بین الملل و «روزی که زن شدم» ساخته مرضیه مشکینی در بخش رویداد های ویژه به نمایش در آمده و نوید محمدزاده جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره را دریافت کرد.

پنجاه و دومین جشنواره فیلم رتردام که از ۵ تا ۱۶ بهمن/۲۵ ژانویه تا ۵ فوریه در هلند برگزار خواهد شد،فهرست فیلم های بخش های مختلف خود را تکمیل کرد. آثار پنج سینماگر ایرانی در بخش های مختلف این رویداد معتبر به نمایش در می آیند. فیلم سینمایی «مرزهای بی پایان» ساخته عباس امینی و محصول ایران/جمهوری چک/آلمان در اولین نمایش جهانی خود در بخش مسابقه پرده بزرگ، «عصب کشی» ساخته امیر توده روستا در اولین نمایش جهانی در بخش مسابقه تایگر، «پشت حصارهای لاله زار» ساخته امین فیض آبادی در اولین نمایش جهانی در بخش بندرگاه، «خائن کشی» ساخته مسعود کیمیایی در اولین نمایش بین المللی در بخش بندرگاه و «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی در بخش لایم لایت به نمایش در خواهند آمد.

بیست و هشتمین جشنواره فیلم کلکته از ۲۴ آذر تا ۱ دی/۱۵ تا ۲۲ دسامبر در هند در حال برگزاری است و فیلم سینمایی «شکوه خاموش» ساخته ناهید حسن زاده در بخش مسابقه به روی پرده می رود.

چهارمین جشنواره فیلم جزیره هاینان از ۲۷ آذر تا ۴ دی/۱۸ تا ۲۵ دسامبر در چین برگزار خواهد شد و فیلم «جنگ جهانی سوم» در بخش مسابقه اصلی، «تصور» ساخته علی بهراد در بخش سینمای جوان آسیا، «جمعه می بینمت رابینسون» ساخته میترا فراهانی در بخش مستند و «بیش تر از همیشه» ساخته امیلی عاطف و‌ محصول فرانسه و آلمان در بخش پانوراما به نمایش در خواهند آمد.

بیست و‌پنجمین جشنواره فیلم کودکان الیمپیا از ۱۲ تا ۱۹ آذر/۳ تا ۱۰ دسامبر در یونان برگزار شد و فیلم سینمایی «باد در کشتزارهای نیشکر» ساخته ابراهیم اشرف پور در اولین حضور جهانی اش، فیلم کوتاه «رویای یک اسب» ساخته مرجان خسروی و مستند «آب، باد، خاک، نان» ساخته مهدی زمانپور در این رویداد به نمایش در آمدند. فیلم «باد در کشتزارهای نیشکر» جایزه مجمع منتقدان یونان و فیلم «آب، باد، خاک، نان» جایزه بهترین مستند کوتاه/میان مدت را دریافت کردند.

چهارمین جشنواره فیلم سنت اندروز از ۹ تا ۲۰ آذر/۳۰ نوامبر تا ۱۱ دسامبر در اسکاتلند برگزار شد و فیلم سینمایی «نبودن» ساخته علی مصفا و محصول ایران/جمهوری چک/اسلواکی در سیزدهمین حضور بین المللی اش و فیلم مستند «مشق امشب» ساخته اشکان نجاتی و مهران نعمت اللهی در این جشنواره به نمایش در آمده و فیلم «نبودن» جایزه آنتونیو‌ ریپول را برای تدوین هایده صفی یاری دریافت کرد.

بیست و هفتمین جشنواره فیلم کرالا از ۱۸ تا ۲۵ آذر/۹ تا ۱۶ دسامبر در هند برگزار شد و فیلم های سینمایی «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی، «چهار دیوار» ساخته بهمن قبادی و‌ محصول ترکیه و انگلستان، «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی، «تا فردا» ساخته علی عسگری، «شانه به سر» ساخته مهدی غضنفری و «تصور» ساخته علی بهراد در این رویداد حضور داشتند.

چهلمین دوره پیش بازار سینه مارت جشنواره فیلم رتردام، فهرست پروژه های انتخابی خود را اعلام کرد که پروژه سینمایی «رحم اجاره ای» به کارگردانی علی جابر انصاری و‌ محصول مکزیک و انگلستان در میان پروژه ها قرار دارد.

بیست و هفتمین جشنواره فیلم ها روی چرخ آنکارا از ۱۱ تا ۱۷ آذر/۲ تا ۸ دسامبر در آنکارا و از ۱۸ تا ۲۰ آذر/۹ تا ۱۱ دسامبر در سینوپ ترکیه برگزار شد و فیلم «جمعه می بینمت رابینسون» ساخته میترا فراهانی در این جشنواره به نمایش در آمد.

بیست و چهارمین جشنواره فیلم چنای از ۲۴ آذر تا ۱ دی/۱۵ تا ۲۲ دسامبر در هند در حال برگزاری است و هفت فیلم سینمایی ایرانی در این رویداد غیر رقابتی به نمایش در می آیند. فیلم «لامینور ساخته داریوش مهرجویی» ، «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی، «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی، «شب داخلی دیوار» ساخته وحید جلیلوند، «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی، «بدون قرار قبلی» ساخته بهروز شعیبی و «رمانتیسم عباد و طوبی» ساخته کاوه صباغ زاده در این رویداد حضور دارند.

هفدهمین جشنواره دور دنیا با ۱۴ فیلم از ۱۰ تا ۱۹ آذر/۱ تا ۱۰ دسامبر در برلین آلمان برگزار و بخش ویژه ای برای سینمای ایران برپا داشت. فیلم های «خرس نیست» سلخته جعفر پناهی، «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی و «تصور» ساخته علی بهراد در این جشنواره به نمایش در آمدند.

پانزدهمین جشنواره جهانی فیلم بانکوک از ۱۱ تا ۲۰ آذر/۲ تا ۱۱ دسامبر در تایلند برگزار شد و فیلم های «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی، «تفریق» ساخته مانی حقیقی و «نظر بازی» سلخته مریم تفکری در این جشنواره به روی پرده رفتند.

پانزدهمین جشنواره فیلم حقوق بشر این جهان انسانی وین از ۱۰ تا ۲۰ آذر/۱ تا ۱۱ دسامبر در اتریش برگزار شد و فیلم های «تا فردا» ساخته علی عسگری، «مادری» ساخته مریم ظهیری مهر، «هزار زن» ساخته مژگان اینانلو و «لوتیو» ساخته اشکان نعمتیان و‌ محصول ایران و اتریش در این جشنواره حضور داشتند.

بیست و سومین جشنواره فیلم تفلیس از ۱۳ تا ۲۰ آذر/۴ تا ۱۱ دسامبر در گرجستان برگزار شد و فیلم سینمایی «تابستان با امید» ساخته صدف فروغی و محصول ایران و کانادا در این رویداد به نمایش در آمد.

دومین جشنواره فیلم دریای سرخ جده به کار خود پایان داد و فیلم سینمایی «سونسوز» ساخته رضا جمالی جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره را دریافت کرد. فیلم «شهر خاموش» ساخته احمد بهرامی نیز جایزه بهترین کارگردانی بیست و ششمین جشنواره فیلم شب های سیاه تالین ، فیلم «بی پایان» ساخته نادر ساعی ور جایزه بهترین کارگردانی و جایزه بهترین بازیگر مرد برای وحید مباشری و فیلم «نرگسی» ساخته پیام اسکندری هم مدال بونسکو گاندی پنجاه و سومین جشنواره فیلم هند در گوا را دریافت کرده اند.

سی و سومین جشنواره فیلم سنگاپور از ۳ تا ۱۳ آذر/۱ تا ۱۰ دسامبر برگزار و فیلم های سینمایی «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی، «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی، «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی، «تابستان با امید» ساخته صدف فروغی و محصول ایران و کانادا و فیلم کوتاه «نظربازی» ساخته مریم تفکری و محصول انگلستان و ایران در این جشنواره به نمایش در آمدند.

بیست و ششمین جشنواره فیلم مستند سانتیاگو، FIDOCS، از ۲ تا ۸ آذر/۲۳ تا ۲۹ نوامبر در شیلی برگزار شد و فیلم سینمایی «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی در این رویداد حضور داشت.

بیست و هشتمین جشنواره فیلم‌مولف بلگراد از ۴ تا ۱۱ آذر/۲۵ نوامبر تا ۲ دسامبر در صربستان برگزار شد و فیلم های «تفریق» ساخته مانی حقیقی و «عنکبوت مقدس» ساخته علی عباسی در این رویداد به نمایش در آمدند. فیلم سینمایی «تفریق» جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره را دریافت کرد.

 

سی و چهارمین جشنواره فیلم پالم اسپرینگز از ۱۵ تا ۲۶ دی/۵ تا ۱۶ ژانویه در آمریکا برگزار خواهد شد. فیلم «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی در بخش اساتید مدرن، «بی رویا» ساخته آرین وزیر دفتری در بخش سینمای اکنون جهان و «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی و «عنکبوت مقدس» ساخته علی عباسی در بخش فیلم های منتخب برای جایزه بهترین فیلم بین المللی اسکار به نمایش در می آیند. فیپرشی چهار جایزه بهترین فیلم، بهترین بازیگر زن و مرد و بهترین فیلمنامه در این بخش را اعطا می کند.

سی و هشتمین جشنواره فیلم سان دنس فهرست فیلم های بلند خود را اعلام کرد که هیچ فیلمی از محصولات تولیدی ایران در این رویداد معتبر حضور ندارند. فیلم های «نسخه ایرانی» ساخته مریم کشاورز و محصول آمریکا با بازی لیلا محمدی، نیوشا نور، کمند شفیعی ثابت، بیژن دانشمند و شروین آل نبی در بخش مسابقه فیلم های بلند سینمایی آمریکا، «شیدا» ساخته نورا نیاسری و محصول استرالیا با بازی زهرا امیر ابراهیمی در بخش مسابقه فیلم های بلند جهان و Fremont ساخته بابک جلالی و محصول آمریکا در بخش Next که درباره مترجم های افغان نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان است، در این رویداد معتبر حضور دارند. سی و هشتمین جشنواره فیلم سان دنس با مدیر جدید خود، یوجین هرناندز که پیش از این مدیر جشنواره فیلم نیویورک و منتقد و بنیانگذار سایت اینترنتی ایندی وایر بوده، از ۲۹ دی تا ۹ بهمن/۱۹ تا ۲۹ ژانویه در آمریکا برگزار خواهد شد.

دهمین جشنواره فیلم های دانشجویی و‌ اول باستائو از ۸ تا ۱۲ آذر/۲۹ نوامبر تا ۳ دسامبر در قزاقستان برگزار و فیلم کوتاه «بشقاب» ساخته رعنا واعظی و عذرا خان خواجه در این رویداد به نمایش در آمد و مهدی فرد قادری نیز از اعضای هیات داوران جشنواره بود.

هفدهمین جشنواره فیلم جوگجا-نتپک جاکارتا از ۵ تا ۱۲ آذر/۲۶ نوامبر تا ۳ دسامبر در اندونزی برگزار و فیلم های «کشتن خواجه» ساخته عبد آبست و «زن مرد بچه» ساخته درناز حاجی ها در بخش مسابقه و فیلم های «خرس نیست» ساخته جعفر پناهی، «برادران لیلا» ساخته سعید روستایی و «عنکبوت مقدس» ساخته علی عباسی در بخش پانوراما جشنواره به نمایش در آمدند.

گزارشی از فیلم ها و کارگردانان ایرانی در جشنواره های بین المللی فیلم

دریچه سینما

بعد از چندین سال فعالیت به صورت سنتی، در سال 88 همزمان با روز ملی سینما وبسایت گروه ما متولد تا قدیمی ترین منبع مستقل انتشار فراخوان های بین المللی باشد. سعی می کنیم بهترین مطالب و رویدادهای هنری جهان رو معرفی کنیم و راه موفقیت هنرمندان را هموار کنیم. سلام ثبت نام

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام و درود
    چطور ممکن هست آثارمون که به فستیوالهای خارجی رفته اند را به خدمتتون جهت اضافه نمودن در لیست ارایه کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا