مناسبت هنری

جعبه جادویی و روز جهانی تلویزیون

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1996 روز جهانی تلویزیون را در 21 نوامبر اعلام کرد. سازمان ملل، تلویزیون را به‌عنوان سفیری برای صنعت سرگرمی می‌داند و همچنین آن را بر تصمیم‌گیری‌های مهم بسیار مؤثر می‌شناسد.

 تلویزیون در جهان نماد ارتباطات است که آموزش می‌دهد، اطلاع رسانی و سرگرم می‌کند و بر تصمیمات و نظرات ما بسیار تأثیرگذار است.

در این مطلب تلاش کرده‌ایم که در مورد روز جهانی تلویزیون، تاریخ و موارد مربوط به این حوزه صحبت خواهیم کرد.

روز جهانی تلویزیون
روز جهانی تلویزیون مبارک

 قاب 1 تاریخ از نگاه روز جهانی تلویزیون

به بهانه روز جهانی تلویزیون به تاریخچه شکل گیری این قاب جادویی می‌پردازیم. مخترع تلویزیون را به افراد مختلف نسبت داده‌اند اما ما به دو نفر که به واقیعت نزدیک‌تر هستند می‌پردازیم.

شخصی به نام جان لوگی برد مهندس اسکاتلندی در سال 1924 تلویزیون را اختراع کرد. سپس بعد از سه دهه، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد تلویزیون را در 15 سپتامبر 1959 در هند معرفی کرد.

نوشته های مشابه

در ابتدا، در هند، برنامه‌هایی با موضوعاتی مانند سلامت جامعه، ترافیک، وظایف شهروندان به‌مدت دو بار در هفته و یک ساعت در روز پخش می‌شد.

همچنین در سال 1927، فردی 21 ساله به نام فیلو تیلور فارنسورث اولین تلویزیون الکترونیکی جهان را اختراع کرد. او تا 14 سالگی در خانه‌ای بدون برق زندگی می‌کرد. به همین جهت به این فکر افتاد که سیستمی اختراع کند که بتواند تصاویر متحرک را بگیرد، سپس آنها را به یک کد تبدیل کند و آن‌ها، تصاویر را با امواج رادیویی به دستگاه‌های مختلف منتقل کنند.

 او توانسته بود سیستمی اختراع کند که از سیستم مکانیکی تلویزیون جلوتر رود. زیرا با استفاده از پرتوهای الکترون تصاویر متحرک را می‌گرفت. در واقع او تلویزیون که به شکل امروزی داریم، اختراع کرد که به‌عنوان نمادی برای گسترش اطلاعات در تمام جهان درآمده است.

روز تلویزیون
روز تلویزیون در 21 نوامبر

قاب 2 نام گذاری روز جهانی تلویزیون

بالاخره بعد از سال‌ها سازمان ملل اولین مجمع جهانی تلویزیون را در 21 نوامبر 1996، برگزار کرد. در این مجمع چهره‌های برجسته رسانه‌ای کنار هم جمع شدند که درباره اهمیت رو به رشد تلویزیون در دنیای سرعت و ارتباطات صحبت کنند.

آنها به اهمیت فوق العاده این قاب جادویی پی بردند. رهبران سازمان متوجه شدند تلویزیون می‌تواند توجه را به درگیری‌ها جلب کند، آگاهی را افزایش دهد و بر مسائل اجتماعی و اقتصادی تمرکز کند.

 تلویزیون به‌عنوان ابزاری برای اطلاع رسانی، تأثیرگذاری بر افکار عمومی با حضور و تأثیر بر سیاست جهانی شناخته شد. به‌دلیل این رویداد، مجمع عمومی سازمان ملل تصمیم گرفت 21 نوامبر را روز جهانی تلویزیون نامگذاری کند. سپس آن را به‌عنوان نمادی برای ارتباطات و جهانی شدن در دنیای معاصر معرفی کرد.

قاب 3 تولیدات سینمایی در مورد تلویزیون

روز جهانی تلویزیون بهانه‌ای شده است که بعضی از آثار سینمایی را که تلویزیون در آ‌ن‌ها نقش مهمی دارند، معرفی کنیم.

  • شبکه

فیلمی کمدی-درام به کارگردانی سیدنی لومت محصول سال ۱۹۷۶ است. موضوع فیلم از این قرار است که وقتی به هوارد بیل مفسر خبری شبکه تلویزیون تذکر می‌دهند که آمار تماشاگران او افت کرده است. او در برنامه خبری اعلام می‌کند که در برنامه بعدی مغزش را متلاشی خواهد کرد.

  • ویدئودروم

دیوید کراننبرگ این فیلم را در سبک علمی–تخیلی، در سال 1983 تولید کرده است. فیلم در مورد مدیرعامل یک ایستگاه تلویزیونی در تورنتو است که متوجه سیگنالی غیر قانونی با عنوان ویدئودروم می‌شود که صحنه‌هایی از شکنجه شدید را پخش می‌کند.

  • مسابقه تلویزیونی

رابرت ردفورد این فیلم را کارگردانی کرده است. فیلم‌نامه آن را پل آتاناسیو بر اساس کتاب خاطرات ریچارد گودوین به نام به یاد آوردن آمریکا نوشته‌است. فیلمنامه‌ای که بسیار خوب نوشته و پرداخت شده است.

  • نمایش ترومن

پیتر ویر نمایش ترومن که فیلمی کمدی، علمی تخیلی است را تولید کرده است. این فیلم در سال ۱۹۹۸ میلادی در مورد زندگی مردی است که زندگی‌اش را بدون اطلاع وی به‌صورت ۲۴ ساعته از شبکه‌ی تلویزیونی برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان پخش می‌کنند.

بخوانید:

آخرین قاب از تلویزیون

روز جهانی تلویزیون بهانه‌ای است که به تمام کسانی که در این قاب هیجان انگیز کار می‌کنند ادای احترام کنیم. زیرا آنها سال‌ها برای ایجاد سرگرمی، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی تلاش کرده‌اند. ما در مورد روز تلویزیون، تاریخ و بعضی ار آثار سینمایی تولید شده در مورد این قاب جادویی صحبت کرده‌ایم. اما اکنون شما برای ما بگویید که بهترین سریال‌هایی که از این قاب دیده اید چه سریال‌هایی بوده‌اند.

منبع

حسنیه زاهدی

حسنیه زاهدی هستم، کارشناسی ادبیات نمایشی از دانشگاه هنر و معماری، دارای پنج سال سابقه کاری در حوزه تولید محتوا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا